Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Νησί που αναδύεται μόνο κάθε άνοιξη -Τις υπόλοιπες εποχές δεν υπάρχει!

Το μικρό νησί, που ξεπροβάλλει στον ποταμό Muodaoxi στην νοτιοδυτική Κίνα κάθε άνοιξη έχει γίνει το νέο hot spot των τουριστών, διότι μοιάζει με χελώνα.
Το φαινόμενο με τη «χελώνα της άνοιξης» που εμφανίζεται μόνο κατά τη συγκεκριμένη εποχή παρατηρήθηκε από τους ντόπιους και θεωρήθηκε ως κάτι εξαιρετικό, όχι μόνο για το παράδοξο ότι το νησί υπάρχει μόνο κάθε... Ανοιξη, αλλά και γιατί στην Κίνα η χελώνα είναι σύμβολο μακρωζωίας.

Η εμφάνιση του νησιού εξαρτάται από την ποσότητα του νερού του ποταμού. Ολόκληρο το νησί σε σχήμα  χελώνας εμφανίζεται όταν η στάθμη του νερού βρίσκεται μεταξύ 163 και 168 μέτρων. Όταν το βάθος του ποταμού είναι στα φυσιολογικά επίπεδα, 175 μέτρα, φαίνεται μόνο η κορυφή του. Αντίθετα, όταν η στάθμη του νερού φθάνει στα 145 μέτρα ύψος εμφανίζεται και άλλη... στεριά και το νησί δεν είναι πλέον νησί αφού συνδέεται με αυτά που εμείς σήμερα κοιτώντας τις φωτογραφίες θα αποκαλούσαμε όχθες του ποταμού.

Ο ποταμός Muodaoxi θεωρείται ένα ειδυλλιακό μέρος για τους ζεστούς μήνες του έτους. Τα τρεχούμενα νερά, η πυκνή βλάστηση, ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας προσελκύει πλήθος τουριστών.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: